Nirodhi

Wie ben ik?

Mijn naam is Niki van de Sande en samen met mijn zoontje Lars, woon ik in Boekel.

Ik werk parttime als apothekersassistente in een apotheek gespecialiseerd in fertiliteitsmedicatie en ben hiernaast per 1 juni 2022 voor mezelf begonnen als NEI-coach.

In januari 2021 ben ik thuis komen zitten met een Burn-out. Na een lange stressvolle periode was er tijd voor rust en dacht ik dat ik de hele wereld aankon. Helaas … think again! Mijn lijf dacht daar anders over en liet me in de steek. Ik was moe in het kwadraat en op sommige momenten was ik niet eens in staat om er voor mijn zoontje, van toen 3, te zijn. We hadden net een periode van regelen en organiseren achter de rug, door het uit elkaar gaan van zijn vader en ik. Alles was achter de rug en we konden door met de nieuwe situatie, dacht ik.

Een paar weken heb ik met m’n ziel onder m’n armen gelopen, niet in staat om echt stappen te zetten. En vooral erg zoekende naar iets … Ik was haastig op zoek naar hulp, tricks, tools, de hele mikmak om er weer boven op te komen. Tot dan toe tevergeefs.

Tot een vriendinnetje vertelde dat ze bij een NEI-coach was geweest. Zij zat op dat moment ook in een erg lastige periode. Nog nooit van gehoord maar het deed zoveel voor haar dus het had direct mijn volle aandacht! Ik ben mij toen gaan verdiepen in ‘NEI’ en kwam direct uit bij Opleidingsinstituut Jolanda Vleugel (OLIJV). Daar werd ik zo ongelofelijk blij van dat ik direct besloten heb om de opleiding te gaan volgen. Echter één maar, de cursus zou een week later al starten en ik zat nog steeds thuis van het werk met m’n burn-out. ‘Dit kon ik niet maken en was echt te veel voor nu’.

Na wat heen en weer mailen met OLIJV, bleek dat er ook de mogelijkheid was om op een later moment in te stromen; i.p.v. starten in mei met module 1-2, kon ik in oktober starten met module 3, en dan in november module 1-2 inhalen. Wat was ik gelukkig en enthousiast! Binnen een week was alles geregeld en ging ik een nieuwe opleiding doen. Hoe gaaf! In eerste instantie puur voor mezelf.

Ik was tot nu toe nog nooit bij een NEI-coach geweest dus wist niet wat ik kon verwachten. Ik heb de keuze om de opleiding te gaan doen, puur intuïtief gemaakt en toen ik daarna bij een NEI-coach terecht kwam werd mijn sterke gevoel van ‘dit is het’ en enthousiasme alleen maar bevestigd en versterkt. Dit was gaaf!

Iedere maand was het weer een feestje om richting Groesbeek te gaan, om mijn collega’s te treffen en weer aan de gang te gaan met mezelf. Gaandeweg heb ik zoveel mooie en gave momenten meegemaakt met de groep, dat ik besloten heb; ‘NEI wil ik niet alleen maar voor mezelf houden, ik kan hier ook voor anderen zoveel moois betekenen.

Maak van je klacht, je kracht!