Nirodhi

Wat is NEI?

NEI is een afkorting voor Neuro Emotionele Integratie. Het is een methode om emotionele problemen, lichamelijke klachten, onverwerkte incidenten en trauma’s op een vriendelijke manier definitief op te lossen. 

Hoe werkt NEI?

NEI richt zich op de oorzaak en de aanleiding van problemen en het loslaten van blokkades en belemmerende factoren. Het gaat dus niet om het behandelen en onderdrukken van symptomen. De NEI coach kijkt voorbij de klacht en gaat op zoek naar de oorsprong ervan. Dit wordt via het onderbewustzijn opgespoord. Onbewuste delen worden bewust gemaakt. Veel van je ervaringen ben je vergeten of heb je weggestopt. Je bent je er niet van bewust. Deze onbewuste delen worden wel in je lichaam opgeslagen. Ons onderbewustzijn fungeert als het ware zoals de harde schijf van je computer. Alle antwoorden en informatie zijn voorhanden. Op deze manier kunnen onbewuste delen invloed uitoefenen op de cellen en het cel geheugen, en zo voor lichamelijke, mentale, psychische of energetische klachten zorgen.

Door middel van vragen stellen aan dit onderbewuste geheugen wordt duidelijk wat er is gebeurd in het verleden, waardoor je nu in het heden ergens last van hebt. NEI helpt je deze blokkades op te ruimen. Hierdoor maak je de weg vrij voor genezing en ontwikkeling. Dit doe je door een techniek waarbij de linker en de rechter hersenhelft weer met elkaar communiceren. Dit activeert het zelfhelend vermogen van het lichaam en maakt verandering mogelijk. Er zijn geen lange praatsessies nodig, ook is het niet nodig oud zeer opnieuw te beleven. Daarom ervaren mensen NEI als een zeer prettige coachvorm. Door deze zachte manier van werken is NEI ook heel geschikt voor kinderen.

Verschillende manieren van testen

Een NEI coach kan op verschillende manieren informatie uit het onderbewustzijn halen. Ik werk met een biotensor. Andere methoden die gebruikt kunnen worden zijn de O-ringtest of een andere spiertest. De manier van communiceren met het onderbewustzijn kun je vergelijken met een leugendetector-test. Als je iets zegt dat voor jou niet waar is, waar jij niet congruent mee bent, dan ontstaat er een kort moment van stress in je lichaam dat meetbaar is. De verschillende manieren van testen maken dit zichtbaar.


De biotensor is een bio-energetisch testapparaat en komt voort uit de wichelroede en de pendel. Het is een uiterst gevoelig en nauwkeurig meetinstrument. Bij het testen van een cliënt, worden energetische trillingen en functies waargenomen en vertaald naar ‘zwak’ of ‘sterk’, als het ware een ‘ja’ of ‘nee’.

Biotensor Nirodhi

Voordelen van NEI

NEI kan ingezet worden bij een veelheid aan klachten. Denk bijvoorbeeld aan:

  • lichamelijke klachten (rugpijn, uitslag, hooikoorts, etc.)
  • emotionele problemen (niet lekker in je vel, ongelukkig, belemmerende emoties, trauma’s etc.)
  • gedragsproblemen (ADHD, autisme, met/zonder etiket, etc.)
  • chronische ziekten (prikkelbare darm, migraine, reuma, diabetes, etc.)
  • persoonlijke ontwikkeling (je wilt het anders, een check-up, etc.)
  • zwangerschap of kinderwens
  • leerproblemen (dyslexie, dyscalculie, etc.), verslavingen (gamen, eten, gokken, etc.), ernstige ziekten (kanker, MS, dementie, etc.)

Vind de achterliggende oorzaak van je klachten en je gaat van klacht naar kracht met NEI.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact met mij op.